Start   Aquarellen    Acrylschilderijen    info    reserveren en kopen

 

Jan Hemelrijk schildert weer......

Na een paar jaar geen inspiratie te hebben gehad ben ik weer gaan schilderen. Maar exposeren en verkopen via een galerie of een kraam op een kunstmarkt doe ik niet meer.

Om eerlijk te zijn, dat wordt me dat te zwaar. Omdat ik daardoor ook geen onkosten maak verkoop ik nu mijn schilderijen vanuit huis en daardoor zijn ze 1/3 goedkoper voor u. De Galerieprijs staat tussen haakjes.

Eerder schreef Ineke:

Doel van het schilderen is voor Jan Hemelrijk: anderen mee laten genieten van schoonheid. Hij vindt uitdaging in het schilderachtig vertalen van wat hij om zich heen ziet.

Op 24 mei 1938 werd hij geboren in een kunstzinnig gezin in Alkmaar. Al snel bleek dat ook hij de scheppende gave had. Logischerwijs ging Jan op zijn zeventiende naar de Kunstnijverheidsschool te Utrecht. Hij leerde klassiek schilderen van stillevens en gipsen koppen, waarbij stofuitdrukking en compositie centraal stonden. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Academie Artibus (nu Hogeschool voor de Kunsten) te Utrecht, met het schilderen van model en portret in olieverf. Doel van het schilderen is voor Jan Hemelrijk: anderen mee laten genieten van schoonheid. Hij vindt uitdaging in het schilderachtig vertalen van wat hij om zich heen ziet.

Vervolgens deed hij een opleiding Vormgeving bij Artibus, waarna hij door het ontwerpen en tekenen van gevelreclame in zijn onderhoud voorzag.

Schilderen bleef echter in de vrije tijd een geliefde bezigheid..Zijn streven naar het weergeven van schoonheid heeft hij de laatste tien jaar doorgezet in het ontwerpen van tuinen. In zijn tuinontwerpen is zijn impressionistische zienswijze terug te vinden. Jan “schildert” met planten heldere, sfeervolle tuinen. Naast dit “schilderen met planten” blijft hij schilderen met verf: aquarel, olie of acryl. Uiteraard maakt hij nu ook schilderijen van tuinen; vaak in opdracht en soms gewoon omdat de schoonheid hem boeit.